کابل برق یا کابل پاور میتواند در نام و واژه به کابلهای گوناگونی اطلاق شود اما در اینجا منظور ما آموزش ساخت کابل پاور ۱۶ آمپر ۳*۱٫۵ ضخیم سه پین است که میتوان میزان توان بسیار بالایی را انتقال دهد و برای دستگاههای برقی مانند کیس کامپیوتر ، تجهیزات شبکه و سرور ، انت ماینر و ماینینگ بیت کوین ، اسکنر و چاپگرهای صنعتی، سیستمهای صوتی قوی و لوازم آزمایشگاهی و دیگر دستگاههایی که دارای مصرف بالای برق هستند به کار برود. متاسفانه کابل برق ۳ پین با کیفیت بالا در بازار کمتر یافت میشود و در صورتی که حتی کابل مورد نظر نیز یافت شود معمولا این دسته از کابلها ممکن است از سوکت مناسبی استفاده نکرده باشند و باز توان واقعی به ۱۶ آمپر لحظه ای و ۱۰ آمپر درازمدت نخواهد رسید و در کارکردهای طولانی کابل به دلیل گرمای زیاد آب و به دستگاه مورد نظر آسیب وارد میشود. در نتیجه ما در این پست آموزشی به شما چگی ساخت چنین کابلی را آموزش خواهیم داد تا با سوکت مادگی پاور مرغوب و سیم برق مرغوب خودتان اقدام به ساخت کابل پاور ۱۶ آمپر ۳X1.5 نمایید. پس با ما همراه باشید. ( در هر بخش لینک مربوط به کالای مرغوب برگزیده شده توسط کارشناسان وبسایت درج شده است و میتوانید با کلیک بر روی آن لینک اقدام به اینترنتی از گاههای معتبر مورد تایید نمایید )
تفاوت کابل برق ۱۶ آمپر و ۱۰ آمپر با ضخامت ۱ یا ۱٫۵
پیش از شروع آموزش ساخت کابل بد نیست کوتاه درباره تفاوت کاب برق ۳ پین با شدت جریانهای گوناگون توضیح دهیم. کابلهای برق معمولا در ضخامتهای سه گانه یعنی کابل برق ۳*۰٫۷۵ یا کابل برق ۳*۱ و یا کابل برق با ضخامت ۱٫۵ یعنی کابل پاور ۳*۱٫۵ تولید و فروخته میشوند. در نگاه نخست طبیعی است که بگوییم کابل پاور ۳*۱۵ به دلیل ضخامت بیشتری که دارد از کابل برق ۳*۰٫۷۵ یا ۳*۱ میزان جریان برق بیشتری را از خود عبور میدهد. اما به این سادگیها هم نیست. لزوما ضخامت کامل ارتباط مستقیمی با میزان پشتیبانی از شدت جریان عبوری ندارد. این موضوع به چند عامل بستگی دارد که ما کوشش میکنیم تمامی این موارد را توضیح دهیم و بهترین حالت را برای شما ( بالاترین میزان کیفیت در این مولفهها ) معرفی نماییم. این موارد شامل سوکت مادپی پاور ، دوشاخه برق ، ضخامت کابل و جنس و ترکیب آلیاژ سیمهای درون کابل است که در ادامه توضیح خواهیم داد.
کابل پاور ۳ پین ۱۶A ضخیمکابل پاور آماده مرغوب ۱۶A
یک نکته: در صورت نیاز اگر قصد ندارید وارد ساخت کابل پاور و شوید کابل پاور مرغوب با اطمینان بالا نیز وجود دارد که مستقیم میتوانید کنید. لینک یکی از مواردی که مورد تایید کارشناسان سایت IC2000 است را در این بخش قرار میدهیم تا در صورت نیاز اقدام به کابل پاور ۱۶ آمپر ۳*۱٫۵ ماینر و دیگر دستگاه های پُرمصرف کنید. این کابل پس از تست کامل مورد تایید بخش فنی قرار گرفته است:
نمونه لینک مورد تایید: کابل پاور ۱۶ آمپر ۳*۱٫۵ تمام مس مرغوب
ترکیب آلیاژ و فلز و ضخامت کابل پاور
یکی از اصلیترین عوامل در کیفیت انتقال جریان برق بدون گرم شده کابل انتقال برق ضخامت سیمهای درون کابل است. در درون کابل پاور سه پین سه عدد سیم افشان معمولا جای گرفته است که با یک پوشش پلاستیکی این سه عدد سیم یکجا تبدیل به کابل شده اند. ضخامت این سیمها میتواند از ۰٫۷۵ میلی متر تا ۱ میلی متر و ۱٫۵ و ۲ میلیمتر باشد. طبیعی است که هر میزان ضخامت بالات باشد شدت جریان بیشتری را میتواند از خود عبور دهد. اما نکته بسیار مهم دیگر این است که هر میزان درصد خلوص فلز مس استفاده شده در این سیمها افزایش یابد کیفیت کار بسیار بالا خواهد رفت. یعنی ممکن است یک سیم ۱ میلیمتری با ۹۰% خلوص مس در برابر یک سیم ۱٫۵ میلیمتری با خلوص ۲۰% مس دارای کیفیت بهتری در انتقال جریان برق باشد و میزان گرم شدن افت ولتاژ و… در سیم افشان ۱ میلیمتری مسی کمتر از سیم ۱٫۵mm با ترکیب پایینتر مس باشد. در نتیجه در ترکیب ساخت سیمی که تهیه میکنید حتما تا جای ممکن میزان مس بیشتری استفاده شده باشد.
تفاوت کابل برق مس و آلومینیومیدوشاخه برق ۱۶A
یکی از اجزا کابل برق همان دوشاخه معمولی است که همگی با آن آشنایی داریم. این دوشاخه نیز باید توان عبور درازمدت برق ۱۶ آمپر را داشته باشد. این به این معنا است که در درازمدت بتواند ۱۶ آمپر را بدون مشکل از خود گذر دهد و نه اینکه در شدت جریان لحظهای آن ۱۶A باشد و در درازمدت ۱۰ آمپر از خود عبور دهد. البته این مورد معمولا مشکل خاصی ندارد و دوشاخهها معمولا چنین ویژگی دارند. ( یک نکته اینکه باوجود اینکه این راه ایمن نیست و به هیچ عنوان توصیه نمیشود میتوان سیم را مستقیم به برق متصل کرد و از دوشاخه استفاده نکرد و تنها از یک کلید کلنگی بزرگ برای قطع و وصل جریان برق استفاده کرد که توضیح آن طولانی است ) – مثلا در دستگاه اینورتر خودرو نیز از سیم ضخیم با دوشاخه قوی استفاده میشود.
سوکت مادگی پاور ۱۶A با ضخامت بالای پین ها
یکی از مهمترین موارد این مورد یعنی سوکت مادگی پاور سه پین است. متاسفانه مشکل اصلی به این مورد مربوط میشود چرا که در کابلهای پاور گوناگون چه کابل پاور ۳*۱٫۵ چه کابل پاور ۱۶A با ضخامت ۳*۱ و حتی خلوص بالای مس از سوکت یا فیش پاور مادگی با پینهای آهنی با ضخامت کم پین ها استفاده میشود. اینجاست که هر میزان هم کیفیت دوشاخه و سیمهای درون کابل بالا باشد مشکل پیش می آید. سوکت پاور مرغوب که فلز پین های درون آن ضخیم باشد به شدت کمیاب است و تا جایی که ما بررسی کردیم تنها برخی از گاه های چنین کالاهایی را داشتند و متاسفانه تمامی سوکتها چه سرامیکی و چه پلاستیکی با جنس آهن یا ترکیب بالای آهن پین دارای ضخامت کم بوده و در واقع سوکت پاور ۱۰ آمپر در حالت حداکثری به حساب میآیند در حالی که باید شدت جریان لحظه ای آن ها ۱۶A و در درازمدت ۱۰A باشند. پس به شدت روی این موضوع حساب باشید چون به فرض عالی بودن کیفیت و کابل و دوشاخه اگر سوکت پاور مادگی شما کیفیت معمولی داشته باشد هیچ فایده نخواهد داشت. ( البته از سوکت پاور ۷ آمپر مرغوب برای موارد معمولی و حتی دستگاه های ماینر کم مصرف تر می توانید استفاده کنید اما بهتر است که ریسک نکنید و از مدل مرغوب با ضخامت بالای پین ها استفاده کنید)
تفاوت سوکت مادگی و نری پاور منبع تغذیهنمونه لینک مورد تایید: سوکت پاور پاودگی ۱۰ آمپر مرغوب
آموزش ساخت کامل پاور قوی ۱۶ آمپر سه پین
پیش از هر چیز ما توصیه میکنیم یک کابل پاور آماده که در درون آن از ۳ سیم استفاده شده تهیه کنید با ضخامت ۲ یا ۱٫۵ میلیمتر یا سیم تمام مس افشان ۱ میلیمتری همراه با یک دوشاخه صنعتی قوی تهیه کنید. البته شما میتوانید از دو سیم با ضخامت ۱٫۵ یا ۲ میلیمتری جداگانه هم استفاده کنید. یک سر سیمها را به دوشاخه لحیم یا پیچ کنید. در این زمان نوبت به سوکت پاور مادگی میرسد. برای دستگاههای معمولی از سوکت پاور ۱۰ آمپر مرغوب استفاده کنید و برای دستگاههایی که پُرمصرفتر هستند از مدل فیش مادگی پاور ۱۶ آمپر مروغ ضخامت بالا استفاده کنید که لینک آن ها را در بخش بالا گذاشته بودیم. پیچهای سوکت پاور سرسیم را باز کنید و دو سیم مورد نظر را به دو پین N نول و L فاز پیچ و لحیم کنید. سعی کنید این ارتباط به بهترین شکل صورت بگیرد و تمامی تقاط سیم به پین فلزی متصل شود. سیم سوم که سیم ارت هست نیز باید به پین E متصل شود. در لحیمکاری این بخشها دقت بالایی را به خرج دهید. ارتباط باید به بهترین شکل با پینهای فلزی انجام شود تا جریان برق به بهترین شکل عبور کند. با دقت بالا پینها را در درون سوکت مادگی پاور سرکابلی قرار دهید و پیچ ها را محکم کنید.
اجزا فیش پاور مادگی ۱۰ آمپر با پین آهنیمشخصات و تعمیر کابل برق ماینر مخصوص ماینینگ
این روزها استفاده از دستگاههای ماینر انت ماینر جهت استخراج رمزارزها و به ویژه بیت کوین بحث داغ روز است. در واقع این دستگاهها دارای مصرف برق بسیار بالایی هستند و در نتیجه استفاده از کابلهای برق معمولی برای این دستگاهها کاربردی نیست. ( برای دیدن مشخصات دقیق مصرف دستگاههای سخت افزار ماینر این لینک را ببنید: میزان مصرف انواع سیستمهای مایننیگ ). پس لزوما ۳*۱۵ بودن کابل برق یا اشاره ۱۶ آمپر بودن دوشاخه دلیل بر ۱۶A بودن کابل نیست.
به این دلیل که به دلیل گرمای زیاد کابل گرم میشود یا سوکت فیش پاور مادگی ۳ پین دچار مشکل و سوختگی و آب شدن میشود. در نتیجه نیاز است از کابلی که هم سوکت مناسب مرغوب ۱۶A واقعی دارد استفاده شود و هم کابل دارای ضخامت بالا بوده و آلیاژ آن ترکیب مس بالاتر از ۹۰% باشد. متاسفانه ندگان کابل برق ماینر به این موارد اشارهای نمیکنند و همین باعث میشود در درازمدت به دستگاههای ماینینگ آسیب وارد شود.
گاه قطعات الکترونیک اصفهان بازاربرق کابل ,پاور ,آمپر ,ضخامت ,سوکت ,استفاده ,کابل پاور ,سوکت پاور ,استفاده کنید ,مورد تایید ,سوکت مادگی منبع
درباره این سایت